En hjärtstartare finns i nuläget inom föreningens område. Ni hittar den på gaveln vid hus 8. Det är viktigt att vara medveten om dess placering för att kunna agera snabbt i en nödsituation.
Föreningslokalen ligger belägen i källaren på gaveln i hus 10 C.
Lokalen lånas ut till medlemmar i föreningen. Barn och ungdomar under 18 år lånar lokalen genom målsman som är medlem i föreningen. Målsman skall även vistas i lokalen den tid då lokalen utlånas till barn eller unga. Observera att eftersom lokalen ligger direkt under lägenheter, så skall husfrid råda, precis som i i hela området mellan 22:00 och 06:00.
Vill du låna lokalen bokar du via appen från Electrolux Vision Mobile eller via webbsidan (klicka här).
Vid bokning av föreningslokalen accepterar du automatiskt att följa nedanstående ordningsregler. Misskötsel leder till varning och kan leda till nyttjandeförbud av föreningslokalen.
Ordningsregler
Föreningslokalen får endast lånas av myndig medlem/medlemmar i bostadsrättsföreningen Rosenhaga.
Medlem som lånar föreningslokalen godkänner dessa ordningsregler som finns upprättade för föreningslokalen.
Föreningslokalen lånas dygnsvis, från klockan 12:00 – 12:00. För att komma in in lokalen använder du din tagg.
Tänk alltid på grannarna. Det ska vara tyst efter klockan 22:00 i föreningslokalen. Klockan 22:00 ska all verksamhet i föreningslokalen ha upphört.
Max antal personer samtidigt i lokalen är 40 st.
Tiden före 12:00 är reserverad för städning, för den som använt lokalen kvällen innan. Tänk på att städa noggrant efter er.
Städning kommer kontrolleras slumpmässigt.
Rökning i lokalen är förbjuden.
Enbart ytterdörren användas för in och ut- passage i lokalen. Branddörren ska endast användas vid nödsituationer.
Lämna lokalen alltid välstädat och i det skick ni vill finna den i.
Det finns fem stycken tvättstugor inom området. Tvättstuga går endast att boka via nätet (boka.rosenhaga.bravidaikt.se), appen eller via den digitala tavlan utanför tvättstugan. Det går bara att komma in med sin tagg.
Nya tvätt-tider som gäller är: kl. 7-12 kl. 12-17 kl. 17-22.
De är belägna i hus 2, 4, 8, 12 och 14. Din entrényckel/tagg passar endast till källardörren i det hus där du har möjlighet att tvätta.
Medlemmarna i hus 2, 16 och 18 tvättar i hus 2
Medlemmarna i hus 4 och 6 tvättar i hus 4
Medlemmarna i hus 8, 20 och 22 tvättar i hus 8
Medlemmarna i hus 10, 12 tvättar i hus 12
Medlemmarna i hus 14, 24 och 26 tvättar i hus 14
Ordningsregler för tvättstuga:
Att använda tvättstugorna
Genom att beakta följande regler för tvättstugorna ökar trivseln för alla boende som använder dessa, samt att föreningen slipper onödiga reparationer och servicekostnader beroende på felaktig användning av maskiner och tvättstugor. Märker du fel eller driftstörningar på utrustningen är det viktigt att du snarast möjligt anmäler detta till Riksbyggens felanmälan.
Tvättider:
1. Tvättning får ske mellan kl 07.00 och till och med kl 22.00. Utanför dessa tider är det inte tillåtet att nyttja tvättstugorna. Strömmen bryts automatiskt till maskinerna efter kl 22.30.
2. Varje tvättpass är 5 timmar långt.
3. Det är viktigt att alla respekterar uppbokade tvättider. Det egna tvättpasset får inte överskridas.
4. Om en tvättid inte påbörjats inom 30 minuter, kan den bokas och användas av annan hyresgäst. Detta för att maskinerna inte ska stå oanvända i onödan.
5. Bokning av tvätt tider görs på appen, webben eller bokningstavlan, som finns i tvättstugeentrén,
Ordningsregler:
6. Kontrollera att allt är i sin ordning i tvättstugan. Kontrollera att det är städat i tvättstugan när du kommer. Meddela styrelsen eller skapa en felanmälan på Riksbyggens felanmälan om du upplever att utrymmet eller dess utrustning verkar misskötas.
7. De flesta driftstoppen på maskinerna beror på BH-byglar och smådetaljer som skadar maskinernas utloppssystem med höga reparationskostnader som följd.
8. All klädfärgning och liknande är givetvis ej tillåten i någon av föreningens maskiner.
9. Det är absolut förbjudet att tvätta mattor och liknande i de vanliga tvättmaskinerna. Dessa maskiner är för vanligt tvättgods som kläder, sänglinnen och liknande.
10. Efter avslutad tvätt skall tvättstugan lämnas väl städad.
11. Luckorna skall vara öppna på alla tömda maskiner.
12. Rensa bort damm från torktumlarens filter på dörrens insida, använd en borste till detta. Kontrollera tvätt trummorna så att inga rester finns kvar.
13. Tvättstugorna är naturligtvis endast till för boende i BRF Rosenhaga och deras egen tvätt.
14. Var alltid rädd om lokaler och utrustning. Alla onödiga kostnader som uppstår drabbar alla boende genom höjda månadsavgifter!
15. Följ maskinernas driftsinstruktioner när du använder dessa.
16. Fel eller skador skall snarast anmälas till Riksbyggens felanmälan.
17. Skador på utrustning eller lokaler som skett genom oaktsamhet kan medföra att du blir ersättningsskyldig för reparationerna.
18. Städa efter dig! Lämna tvättstugan i det skick du själv vill finna den i när du kommer.
19. Om du har fönstret öppet under tvättpasset, stäng alltid detta när du lämnar tvättstugan. Släck alltid lamporna när du lämnar tvättstugan.
20. Som i övriga lokaler inom BRF Rosenhaga så råder totalt rökförbud även i tvättstugorna.
21. Saknas det material som sopborste, hink, disktrasa etc., skriv ett mejl till styrelsen.
Miljövänliga tvättar:
• För att dina tvättar inte ska skada miljön mer än nödvändigt kan du använda miljömärkt tvättmedel märkt med t ex Svanen eller Bra miljöval. Följ doseringsanvisningen för mjukt vatten på tvättmedelspaketet.
• Brukar du använda sköljmedel? Tänk på att det egentligen bara behövs om man vill göra syntetplagg mindre statiska. Välj gärna ett sköljmedel med miljömärkning eller ett som är biologiskt nedbrytbart. Sköljmedel på tränings- och funktionsplagg täpper igen porerna som gör att plaggen andas, och på frottéhanddukar försämras uppsugningsförmågan.*
• Undvik klorin och andra blekmedel eftersom klor är ett miljöfarligt ämne som skadar sjöar och hav. Använd istället miljömärkta blekmedel.
Med vänliga hälsningar,
Styrelsen
OBS: Vi vill påminna att felanmälningar som gäller problem med bokning av tvättstuga ska i första hand gå till Anton och Johan i styrelsen. Inte till riksbyggen!!
I nästan varje hus finns det möjlighet att hyra ett förråd i källaren. Förråden finns i olika storlekar för att passa dina behov – oavsett om du behöver förvara några få saker eller ett större föremål. Det är en smidig lösning för att hålla ordning i hemmet och frigöra utrymme.
Kontakta Riksbyggen för mer information eller för att ställa dig i vårt kösystem.
Antal:
2 st. En finns mellan hus 2 och hus 4. Den andra befinner sig mellan hus 10 + 24.
Ordningsregler:
Lämna aldrig grillen vid användning och ha uppsikt över den tills den svalnat.
Det är inte tillåtet att grilla med kolgrill om kommunen utfärdat eldningsförbud.
Ha alltid tillgång till brandfilt, brandsläckare eller vatten när du ska grilla, så att du kan släcka om olyckan är framme. Den som på grund av oaktsamhet startat en brand kan ställas till svars för det.
Rengör gallret innan du grillar: Röken och oset från en grill kan störa dina grannar. Det är fett och övriga rester på gallret som är den största orsaken till att det osar/ryker, se därför till att ha rengjort gallret innan du grillar.
Grillning tillåtet mellan 08.00-22.00.
Var försiktig när du använder tändvätska. Den orsakar ett svårkontrollerbart brandförlopp. Vi rekommenderar att du istället använder tändrör, tändklossar, tändpapper eller eltändare.
Använd aldrig T-sprit för att tända en grill, det kan leda till att gas/luftblandningen antänds och flaskan exploderar.
Elda gärna bara med grillkol eller briketter. Då blir det inte lika stora lågor och du får bättre och snabbare glöd.
Glöm inte bort grillen när maten är färdig! Lägg ett lock på grillen eller, om lock inte finns, kyl kolet med vatten. Om du kan hålla i kolen med fingrarna är den kall nog att slängas.
Kontrollera noggrant att kolen inte glöder efteråt! Tänk på att briketter kan glöda på insidan fast du hällt vatten över dem. Ett tips är att lägga aluminiumfolie i botten på grillen innan du börjar grilla. När glöden är släckt – vik ihop folien till ett paket och låt det stå ute till nästa dag.
Rengör gallret efter du har grillat.
Rengör uteplatsen från all skräp.
Den som tänder elden eller grillen har ansvaret för säkerheten.
Kontakta styrelsen vid upptäckt misskötsel.
När du har grillat färdigt, se till att grillen verkligen är släckt innan du lämnar den. Grillkol ska sorteras i uppsamlingskärl som sitter direkt bredvid grillen. OBS! Det kan ta upp till 24 timmar för grillkol att slockna helt.
Cykelförråd
I källaren finns ett cykelrum för alla lägenheter i huset. Glöm inte att låsa dörren.
Barnvagnsförråd
Varje hus har ett särskilt rum för barnvagnar. Glöm inte att låsa dörren.